Onze Architect

Architect Edwin van Elk
Architect Edwin van Elk

‘Ingepakt’ in het groen

“De twee-onder-één-kapwoningen worden uitgevoerd in een warme baksteen met een pannendak. De topgevel wordt voorzien van houten planken die verticaal geplaatst worden. De kozijnen en roedes zijn in een warme grijze kleur, waardoor de woningen een rustige uitstraling krijgen. De vrijstaande woningen krijgen een natuurlijk, rieten dak, de gevels zijn wit gekeimd. Om ook hier een rustige uitstraling te waarborgen, zijn deze woningen als één groot gebaar ontworpen. Met ook hier de keuze om verticaal hout in de gevel toe te passen en eenzelfde typologie in raamkozijnen voor een rustig beeld”.

De groene erfafscheiding is mee ontworpen in het plan, evenals het herplanten van diverse bomen. “We zijn er -samen met alle betrokken partijen- in geslaagd, om een plan te ontwerpen dat recht doet aan haar omgeving en haar historie. Een nieuw thuis voor haar nieuwe bewoners. Waar zij in een oase van rust, kunnen leven en genieten van deze plek. Een mooie toekomst!”

EVE Architecten
Vanuit ons ‘eigen huis’ in het mooie Twente, in Nijverdal, denken we elke dag na over een thuis voor anderen. Door onze jarenlange ervaring, onze uitgebreide expertise en een gezonde dosis nuchterheid, hebben alle woningen van EVE Architecten een topkwaliteit. De passie en liefde voor het ontwerpvak zit in ons DNA, en dat DNA is terug te zien in onze ontwerpen. Unieke ontwerpen maar met een bepaalde herkenbaarheid. Het zit ‘m in verhoudingen, karakter, stijlkenmerken en in de zorgvuldigheid die we bij elke villa nastreven.

Wilt u meer weten over de Kloostertuin villa's?
Neem dan contact op.