kloostertuinsoest-07
kloostertuinsoest-07
Situatie

“Een oase van rust. De huidige bebouwing ‘ingepakt’ in het groen. Twee belangrijke ingrediënten die het uitgangspunt vormden voor het ontwerp van dit plan.” Edwin van Elk, hoofdarchitect bij EVE Architecten, is de ontwerper van het plan Kloostertuin. Begin 2016 rolden zijn eerste ideeën van de tekentafel. En nu, bijna drie jaar later, ligt het plan klaar en wacht het op haar nieuwe bewoners.

“Het concept van het plangebied ligt in het verlengde van de oorspronkelijke situatie. Het wonen speelt zich af in het groen. De groene rand wordt op een aantal plekken zorgvuldig onderbroken voor de inrit naar de woningen. Door het handhaven van een aantal bestaande bomen worden de nieuwe opritten naadloos opgenomen. En dat is belangrijk. De plek moet haar oorspronkelijke karakter behouden. En met de nieuwe bebouwing is het klaar voor een nieuwe toekomst.”

In de Kloostertuin komen acht nieuwe villa’s. Vier twee-onder-een-kapwoningen en vier vrijstaande woningen. Voor de architectuur is gekozen voor een klassieke basis met een moderne twist. Dit sluit mooi aan bij de omliggende bebouwing en heeft een knipoog naar het oorspronkelijke klooster.

Wilt u meer weten over de Kloostertuin villa's?
Neem dan contact op.